Bokrecension: Homer Hickam: Med Albert i baksätet

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Med Albert i baksätet
Författare: Homer Hickam
Originalets titel: Carrying Albert home
Översättare: Susanne Andersson
Förlag & år: Harper Collins Nordic 2016
Antal sidor: 375
Finns hos: BokusAdlibrisAkademibokhandelnDitoCDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Cecilia Walton Agrell
GoodReads medelbetyg: 3.86
Boktipset förväntat betyg: 3.3
Betyg: 4

Handling

Efter att alligatorn Albert, som bor i badkaret, nästan river av byxorna av Homer då han sitter på toaletten så ger han sin fru Elsie ett ultimatum; han eller alligatorn. Då börjar en bilresa i 1920-talets USA, från West Virginia till Florida för att hitta ett nytt hem åt Elsie’s älskade alligator. Albert var en gåva åt Elsie från hennes tidigare kärlek Buddy, som hon ännu då och då tänker på med ömma känslor, och han bor kvar i Florida dit de alla är påväg för att hitta ett nytt hem åt Elsie’s älskade alligator.

Recension

Med Albert i baksätet får kruxa av nr 2. En bok med ett djur på omslaget i Kaosutmaningen 2017

Det här är en nästan sann kärlekssaga med komiska inslag, lite mörker och en massa underhållande text. Homer Hickam berättar här i romanform om sina föräldrar Elsie och Homer seniors legendariska historia. Genom parets 1000 mil långa äventyrliga resa med alligatorn i baksätet får vi uppleva strejker, polisjakter, spritsmuggling, tarzanfilmer och en hel massa nya bekantskaper, en del skummare än andra. Många kända namn förekommer såsom John Steinbeck, Buddy Ebsen och Ernest Hemingway.

Berättelsen är lite galen och påminner mig lite om Hundraåringen. Både Elsie och Homer får prova på ett antal olika arbeten under färden och klarar av dem med mer eller mindre framgång. De hamnar mitt i en hel del kända historiska händelser och får uppleva dessa i första hand. Men den fartfyllda berättelsen går framåt så fort att vissa karaktärer kommer och försvinner så snabbt att man knappt hinner lära känna dem eller få ett ordentligt grepp om dem, men andra karaktärer blir starka och återkommer i berättelsen.

Under resans gång funderar Elsie på sina känslor för sin man Homer. Hon är inte säker på om hon älskar honom och tror däremot att hon fortfarande älskar den kända skådespelaren Buddy Ebson som övergav henne. Albert, som hon fick i gåva av Buddy, är en ständigt smärtsam påminnelse om Buddy för både Elsie och Homer.

Uppläsaren hade trevlig röst och gjorde ett riktigt bra jobb med den här boken. Hon har en behaglig röst som passade till den här smått komiska bok.Betyg 4, Homer Hickam, USA, kaosutmaningen2017

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇