Bokrecension: Hjärtat fortsätter att slå

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Hjärtat fortsätter att slå är en speciell bok. Den är skriven av en 13 åring som heter Maj Lundgren. Hon har skrivit en bok som hanldar om vänkskap, död och kärlek.

Hjärtat fortsätter att slå handlar om Hugo och Jessica. Båda har varit med om att deras närmsta dött. Hugos syster Em har dött och hans mamma är förkrossad och nästan aldrig hemma, medan hans bror jobbar utomlands. Han blir helt överlämnad åt sorgen när skolan ska börja igen. Jessica har förlorat sina föräldrar i en bilolycka och ligger på sjukhus. Hon känner inte längre igen sin tomma och sorgfyllda kropp i spegeln. Hon kan bryta ihop när som helst, men sedan börjar skolan. Både Jessica och Hugo går i samma klass och får ett grupparbete ihop. Och där mellan varandra finner de något som inte går att sätta ord på. De finner en trygghet och en medkänsla. Helt plötsligt är de kanske inte längre så övergivna som de trodde.

Det är en sorglig bok, men samtidigt väldigt fin. Den handlar om att man aldrig är ensam, om att döden alltid är svårt om man är ensam och om att det alltid finns någon annan som genomgår samma sak som en själv.

Språket i boken är ungdomligt och man kunde känna igen sig i mycket som Maj Lundgren förklarade. Den är verkligen fin och jag tycker att det är jättehäftigt att en 13 åring har skrivit den med en sådan bra inlevelse!

Miljön är mordern och nytänkande. Båda går i skolan i huvudstaden Stockholm, så man känner igen sig mycket i miljön som de lever i.

Sammanfattat rekommenderar jag verkligen den här boken! Jag rekommenderar den till 12 år och uppåt. Jag tycker den absolut också kan läsas för vuxna! Den är 150 sidor och behaglig att läsa. Det enda som blir minus med den här boken, är det tvära slutet. Jag hade gärna följt huvudpersonerna 100 sidor till! Slutligen blir poängen 9 av 10!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇