Bokrecension: History Is All You Left Me

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: History Is All You Left Me

Författare: Adam Silvera

Genre: Ungdomsroman, kĂ€rlek

UtgivningsĂ„r: 2017

Antal sidor: 292

Handling: NĂ€r Griffins ex-pojkvĂ€n Theo drunknar ser Griffin sin utstakade framtid försvinna. Ända sedan de gjorde slut har Griffin förvĂ€ntat sig att

de nĂ„gon gĂ„ng kommer bli tillsammans igen – det var ju sĂ„ de hade bestĂ€mt!

Den enda personen som förstÄr Griffins sorg Àr hans vÀrsta fiende, Theos nya pojkvÀn Jackson. Deras kÀrlek till Theo drar dem samman, men med tiden leder deras

nyvunna relation till att Griffin fÄr reda pÄ saker om Theo som han kanske hellre hade lÀmnat till historien


Mina Ă„sikter: Jag gillade boken, men hade förvĂ€ntat mig mer av den. Adam Silveras sĂ€tt att skriva Ă€r mycket vackert och jag anser att han har originella idĂ©er, vilket gör boken mer intressant att lĂ€sa. Griffin har dessutom OCD, nĂ„got jag inte hade stött pĂ„ i en ungdomsbok tidigare och som jag fann intressant att lĂ€sa om. Trots att det fanns mĂ„nga saker jag gillade med boken vann den inte mitt hjĂ€rta, Ă€ven om jag normalt sett gillar sorgligare böcker av detta slag.

Ett problem jag hade med boken var det faktum att jag inte fastnade för nÄgon av dess karaktÀrer. Jag gÄr in djupare pÄ tankar och kÀnslor senare i det hÀr inlÀgget, sÄ om du har lÀst boken kan du scrolla nedÄt och lÀsa vidare dÀr.

Som jag nĂ€mnde tidigare tycker jag bra om Silveras stil och planerar av denna anledning att lĂ€sa fler av hans böcker i framtiden. Han slĂ€pper en bok senare i höst som lĂ„ter precis som nĂ„got jag skulle tycka bra om, They Both Die at the End.

Betyg: 3/5. En bra bok, men mitt intryck kan ha fĂ€rgats av att jag hade höga förhoppningar pĂ„ förhand.

Övrigt: Adam Silvera har Ă€ven skrivit boken More Happy Than Not och kommer att ge ut en ny bok (They Both Die at the End) i september.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇