Bokrecension: Helen Fielding: Bridget Jones’s baby

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Bridget Jones’s baby
Författare: Helen fielding
Originalets titel: –
ÖversĂ€ttare: –
Förlag & Är: Jonathan Cape Ltd. 2016
Antal sidor: 240
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
LĂ€st format: Ljudbok
UpplÀsare: Samantha Bond
GoodReads medelbetyg: 3.63
Boktipset förvÀntat betyg: 3.4
Betyg: 4

Handling

Den eviga singeln Bridget Jones har Àn en gÄng lyckats röra ihop saker och ting i sitt liv. Hon kÀnner sig pressad att fÄ barn dÄ hon nÀrmar sig 40 Ärs Äldern och kÀnner den biologiska klockan ticka. NÄgra slumpartade möten med gamla bekanta löser problemet. Inte direkt pÄ det romantiska sÀttet som hon hade önskat sig, men nu Àr hon med barn. Det blir en fartfylld graviditet bland vÀlvilliga vÀnner med alltför mÄnga rÄd, en hel del god mat och Àven lite romantik och glÀdje inblandat i oron. Men den stora frÄgan kvarstÄr: vem Àr pappan till barnet?

Recension

Kaosutmaningen 2017 nummer 3. En bok pÄ ett annat sprÄk Àn svenska. Jag valde att lÀsa den hÀr pÄ engelska dÄ jag misstÀnker att man missar en del vitsar och komik i översÀttningen. Och jag lÀste de andra tidigare delarna ocksÄ pÄ engelska.

Att man ser karaktÀrerna frÄn filmer framför sig Àr inte helt negativt i det hÀr fallet.
Jag har typ hela tiden varit exakt i samma Älder som Bridget och igenkÀnningsfaktorn Àr fortfarande stor. Speciellt dÄ hon argumenterar med sin bil och sedan försvarar den för sin vÀninna.

Jag skrattade högt flera gÄnger. Och det kan ju vara lite smÄpinsamt dÄ man sitter och lyssnar pÄ boken pÄ tÄget.

SjÀlva hÀndelseförloppet var jag lite besviken pÄ, jag hade hoppats pÄ en annan framtid för Bridget. Men jag antar att det hade blivit en mindre komisk bok pÄ det sÀttet. Boken Àr lika komisk som de tidigare, Bridget Àr lika förvirrad och ÀlskvÀrd och underbart roande trots den förekommande tramsig heten. I sin helhet gillade jag att lÀsa den hÀr harmlösa och skojiga romanen.

Betyg 4, England, Helen Fielding

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇