Bokrecension: Gryningsjakten

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Den tredje delen i Kiruna-trilogin av Anna Kuru heter Gryningsjakten. HÀr knyts trÄdarna ihop, de trÄdar som man börjat följa i de tidigare böckerna.  Allis har varit pÄ en semesterresa, men nÀr hon kommer tillbaka till Kiruna, kommer det förflutna tillbaka igen pÄ samma kraftfulla sÀtt som innan hon Äkte. Allis vill bara bort frÄn allt. SÄ bjuder hennes chef pÄ jobbet in henne till att vara med i jaktlaget och detta kommer att öppna luckan till Pandoras ask.

Precis som i sina andra böcker i denna serie, sĂ„ tar Kuru kommandot frĂ„n första sidan. SprĂ„ket Ă€r knivskarpt och avskalat.  Osökt kommer jag att tĂ€nka pĂ„ Mr Ripley, men jag kĂ€nner inte riktigt samma sympati för Allis av nĂ„gon anledning. Men kanske det beror pĂ„ att Allis hela sitt liv har försökt göra sitt liv som ett liv med syfte och inte bara överlevnad. Kanske det Ă€r denna till synes utsiktslösa kamp som instinktivt fĂ„r en att rygga tillbaka lite? Allis smĂ€rta blir för stor för att kunna nonchaleras.  I och med Kiruna-trilogin har Anna Kuru tagit plats bland de frĂ€msta spĂ€nningsförfattarna i Sverige. Det finns mĂ„nga “dussinförfattare” för ute, men Kuru Ă€r definitivt inte nĂ„gon sĂ„dan!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇