Bokrecension: Goda grannar

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Mattias Edvardsson har jag lÀst nÄgra böcker av vid det hÀr laget och inte blivit besviken. DÀrför var det med stor entusiasm som jag tog mig an hans senaste bok, Goda grannar (Bokförlaget Forum, 2020) som kom ut nu i dagarna.

Vi fÄr trÀffa Micke och Bianca som flyttade till SkÄne för 2 Är sedan. De bor i ett mysig grannskap som liknar Bullerbyn, med sina tvÄ barn. SÄ plötlsigt blir Bianca pÄkörd utanför sitt hus. Medan hon kÀmpar för sitt liv, sÄ kommer det fram uppgifter om att olyckan kanske inte var en olycka? Kanske grannarna har nÄgot att dölja, kanske Àr de inte sÄ trevliga som det ser ut?

Boken handlar om hur livet kan leda in en pÄ vÀgar man inte vÀntat, hur ödets trÄdar vÀvs utan att man har nÄgon kontroll, vad mÀnniskor gör för att dölja sina hemligheter och för att överleva. Vad Àr trygghet och vad Àr rÀtt och fel? Goda grannar Àr en psykologisk spÀÀnningsroman som man har svÄrt att lÀgga ifrÄn sig. Edvardsson förnekar sig inte, utan skriver en spÀnnande bok med karaktÀrer som biter sig fast, som kÀnns trovÀrdiga. Slutet kommer överraskande och ovÀntat, men helt i linje med bokens karaktÀr.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇