Bokrecension: Flickorna som sprang

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Simon HÀggström Àr polis och författare till ett antal böcker. Den jag har lÀst heter Flickorna som sprang och handlar om Stockholms undre vÀrld, de som befolkar den, de som dras in i den och de som utnyttjar den.

Jennifer och Malvina rymmer frÄn ett HVB-hem och hamnar i Stockholm. Molly trÀffar en kille via en dejtingapp och allt verkar bra frÄn början, men sen vill han att hon ska trÀffa andra mÀn. Vi fÄr möta en familjefar vars hemska hemlighet sÄ sakteliga Àter upp honom inifrÄn.

Markus Àr ledare för MÀnniskohandelsgruppen inom polisens Nationella operativa avdelning. Hans tvÄ kollegor Àr handplockade av honom för att kÀmpa mot hallickar och torskar i en skuggvÀrld som mÄnga inte kÀnner till, fastÀn den finns mitt framför ögonen pÄ dom.

HÀggström beskriver en verklighet som Àr lika skrÀmmande som brutal. Jag klarade inte av att lÀsa hela boken, jag mÄdde fysiskt illa. Boken var skriven pÄ ett mycket autentiskt sÀtt, man kom nÀra alla karaktÀrerna, vilket gjorde att man förstod dem, levde sig in i deras tillvaro och kÀnde deras kÀnslor. Det Àr ingen djuplodande litteratur, men starkt verklighetsförankarad, vilket gör att boken kommer oerhört nÀra.

LÀs den gÀrna, men var beredda pÄ att er vÀrld vÀnds upp och ner och aldrig mer blir densamma!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇