Bokrecension: “Farväl, mitt kvinnofängelse”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Farväl, mitt kvinnofängelse
Författare: Karolina Ramqvist
Bokförlag: Novellix
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 29 sidor
ISBN: 9789175890074
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.09
Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext
Vi som satt här var kvinnor som alla var rädda för. Som de helst hade velat hålla instängda i en bur och bara slängt in lite kött till då och då. Och samtidigt var vi som alla andra. Brustna hjärtan, frusna själar, åldrande ansikten och kroppar. Vi var ju inga monster. Vi var mödrar, döttrar, systrar, flickvänner och till och med fruar. Vi hade det gemensamt att vi försökt lösa våra problem genom att misshandla och döda. Allihop hade vi försökt förändra våra yttre världar genom att sätta oss till doms över vem som skulle få leva och inte, men nu skulle vi få lära oss att vända oss inåt i stället.

Vad tycker jag?
En så bra novell! Jag älskar att läsa om fängelset och hur huvudpersonen beskriver saker från sina tankar är fantastiskt! Jag gillar författarens språk och beskrivningarna i boken. Författaren hinner få in mycket på så få sidor. Boken inger hopp och jag känner verkligen besvikelsen hos huvudpersonen. Jag gillar att novellen slutar ganska öppet och det kan egentligen sluta hur som helst. Även om jag har mina aningar. SPOILER! Att hon tar livet av sig med heroinet. Jag tycker om att läsa böcker om fängelser och hur det kan vara och denna är jättebra ur den aspekten. Jag gillar även hur hon går tillbaka i sitt inre med hjälp av en annan medfånge som håller i aktiviteten.

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇