Bokrecension: Enola Holmes och kidnappningsmysteriet

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Jag har sett filmen Enola Holmes med bl a Henry Cavill i en av huvudrollerna, sĂ„ nĂ€r jag fick möjighet att lĂ€sa boken Enola Holmes och kidnappningsmysteriet sĂ„ ville jag inte gĂ„ miste om den möjligheten. 

  Enola Ă€r sladdbarn, med tvĂ„ Ă€ldre bröder som hon inte har trĂ€ffat pĂ„ 10 Ă„r, inte sedan faderns begravning. En av dessa bröder, den yngre av de tvĂ„, Ă€r den berömda Sherlock Holmes, som inte ger mycket för kvinnors hjĂ€rnkapacitet och deras förmĂ„ga till logiskt tĂ€nkande. NĂ€r deras mamma försvinner vill bröderna sĂ€tta Enola i en internatskola för unga damer, men sjĂ€lv rymmer hon för att leta reda pĂ„ sin mamma. Enola snubblar över ett mysterium, med en kidnappad viscount och bestĂ€mmer sig för att lösa mysteriet. Men saker och ting Ă€r inte vad de ser ut att vara och Enola svĂ€var i livsfara. Samtidigt ska hon hĂ„lla sig undan sina bröder som söker efter henne med ljus och lykta. Den hĂ€r boken Ă€r en del av en serie om Enola Holmes, medan filmen handlar om mer Ă€n bara just denna bok. Hade jag varit 10 Ă„r hade jag Ă€lskat serien om Enola Holmes, en stark och sjĂ€lvstĂ€ndig ung kvinna lĂ„ngt före sin tid, som fĂ„r kĂ€mpa med nĂ€bbar och klor för att fĂ„ vara den hon vill vara. Vad jag vet sĂ„ har endast tvĂ„ böcker kommit ut pĂ„ svenska, men de finns förstĂ„s pĂ„ engelska för den som vill lĂ€sa.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇