Bokrecension: En riktigt killbok

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Ni kanske kÀnner igen namnet Markus Zusak?
Ja, det Àr han som Àr författaren till Boktjuven (vilken jag hoppas ni alla har lÀst). Nu har jag lÀst en till bok av honom, Knock out, som Àr i en helt annan stil Àn boktjuven.

Den handlar om Cameron som berÀttar om nÄgra mÄnader i sitt liv, inte för att det hÀnder nÄgot sÀrskilt tycker han. Han och hans brorsa planerar alltid rÄn och rackartyg av olika slag. Men de genomför dem aldrig. De brukar slÄ varandra blodiga ute pÄ bakgÄrden och sedan fÄ skÀll av mamma. De viktigaste som hÀnder i boken tycker jag dÄ Àr att han inser att han ser sig sjÀlv som förlorad och hopplös, men att han faktiskt inte Àr det. OcksÄ att han börjar se ur andra vinklar pÄ sin och sin familjs tillvaro.

Jag fastnade inte för boken. Den sa mig inte sÄ mycket och jag drog inte ett smack pÄ mungiporna nÀr Cameron och hans brorsa hittade pÄ massa dumheter. Jag skakade mer pÄ huvudet och tyckte det var löjligt. Kanske Àr det ett bevis pÄ att jag Àr tjejig. Det brukar vara sÄ att tjejer bara skakar pÄ huvudet Ät killars pÄhitt medans de sjÀlva blir imponerade och tycker de Àr coola.
Och kanske Àr Knock out en riktigt killbok? Vi brukar inte ta upp de hÀr med tjej och killböcker pÄ bloggen. Det Àr knappt nÄgot vi funderar över. Böcker Àr till för alla liksom. Men sedan blir det ju ÀndÄ sÄ att vissa böcker Àr mer för tjejer och vissa mer för killar.
Jag kĂ€nner inte till nĂ„gon kille som direkt kastar sig över Chick-lit böcker. Men Knock out Ă€r nog i alla fall en Ă€kta killbok.Skrivet av Elin Kategorier: 14+BoktipsKillböckerVĂ€nskap

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇