Bokrecension – En ö i havet

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: En ö i havet

Författare: Annika Thor

Genre: Drama

Handling: Boken handlar om två systrar som heter Steffi och Nelli, de är flyktingbarn från Wien. De åker tåg utan sina föräldrar till Sverige och kommer fram till Göteborg. De har kommit till Sverige för att Hitler vill utrota judarna. Steffi och Nelli tror att det ska finnas palmer och vita ständer och att det är varmt i Sverige. I stället är det kallt och blåsigt och de får bo på en ö. De har svårt att prata och förstå svenska i början, de får inte bo ihop utan hos varsin familj. Steffis fostermamma är väldigt sträng. Systrarna har det inte lätt, det är många som tycker att de inte ska komma till Sverige och ”gömma sig”.

Omdöme: Jag tycker att boken var bra för att det har hänt i verkligheten. Det måste ha varit hemskt att skiljas från sina föräldrar och veta att man är förföljd av Hitler. Jag ger boken fyra stjärnor av fem. Jag tycker att ni som gillar att läsa böcker som är baserade på verkligheten ska läsa den.

Om man kämpar och anstränger sig så blir allt bra tillslut.

/William

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇