Bokrecension: En fruktansvärd grönska

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Benjamin Labatut har skrivit sin tredje roman och den första som kommit ut på svenska. Den heter En fruktansvärd grönska och här får vi möta olika verkliga och historiska personer, får liksom en glimt in i deras liv. Labatut blandar fakta och fiktion till en enhet som gör att personerna bakom de berömda namnen får både kropp och själ. Albert Einstein öppnar ett brev från en soldat vid 1:a världskrigets östfront. Brevet innehåller lösningen på hans allmänna relativitetsteori. Einstein blir mållös av förvåning. Vi träffar också på matematikern Grothendieck som klipper alla band till omvärlden eftersom han fasar så djupt för sina upptäckter. 

  Detta är en bok om människans besatthet och vad det kan föra med sig, hur det kan påverka individen och människorna runt omkring. Boken handlar också om hur man kan se makrokosmos i mikrokosmos. Detta är ingen fiktiv roman som bygger på historiska fakta. Jag skulle nog istället kalla den för en slags essäbok. Här är baksidestexten lite missvisande, vilket gör att förväntningarna på boken blir missvisande.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇