Bokrecension: En Dag

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: En Dag
Originaltitel: One Day
Författare: David Nicholls
Genre: Drama
Antal sidor: 429
Favoritcitat: Ibland undrade hon om inte hennes författardrömmar bara var en tĂ€ckmantel för hennes egentliga fetisch för kontorsmaterial.

En Dag som handlar om Emma och Dexter och deras liv under en dag varje Ă„r i 20 Ă„r. Varje kapitel Ă€r ett Ă„r framĂ„t i tiden,vilket Ă€r en intressant berĂ€ttar teknik. Det Ă€r en typisk vardagsskildring och beskriver i stort sĂ€tt allt som hĂ€nder under en dag.

BerĂ€ttelsen beskriver Emma och Dexters jakt pĂ„ ett liv tillsammans.  De lyckas hela tiden gĂ„ om varandra, trots att de Ă€lskar varandra och bara vill vara ihop. I början av boken Ă€r Emma vĂ€ldigt vilsen, hon hade ingen aning om vad hon skulle göra med sitt liv, samtidigt alla hela tiden var pĂ„ henne om att du borde ta tag i ditt liv, göra nĂ„got viktigt med det! Dexter dĂ€remot Ă€r inte orolig för framtiden och upplevs sĂ€ker och framĂ„triktad. Men efter hand ”byter de plats” med varandra, och fĂ„r lite insikt i hur den andra tidigare har kĂ€nt sig.

KaraktÀrerna i boken Àr ibland lite sterotypiska i sina handlingar men detta Àr nÄgot so bli bÀttre ju lÀngre man lÀser. Det Àr mysigt att fÄ en inblick i hur nÄgons liv kan vara under en enda dag, följa dessa karaktÀrer under flera Är för att sen se allt flÀtas samman i slutet.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇