Bokrecension: En dag av David Nicholls

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: En dag
Författare: David Nicholls
Förlag: Printz publishing

Beskrivning:

TVÅ MÄNNISKOR. TJUGO ÅR. EN DAG.

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig 


15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen pÄ universitetet. I morgon mÄste de gÄ skilda vÀgar. Men var kommer de att vara den hÀr dagen om ett Är? Och varje Är som följer?

En dag Ă€r en historia om kĂ€rlek och vĂ€nskap, om livet mellan 20 och 40.

Omdöme: Det hĂ€r Ă€r en bok som var sĂ„ hypad att jag nog hade för höga förvĂ€ntningar pĂ„ den tyvĂ€rr. Hela upplĂ€gget Ă€r fantastiskt bra, för nĂ€r man har lĂ€st ett kapitel (ett Ă„r) vill man fortsĂ€tta och se vad som hĂ€nder nĂ€sta Ă„r, eftersom sĂ„ mycket hinner hĂ€nda pĂ„ ett Ă„r.

Det Àr en bok som berör mig men framför allt tack vare slutet. Annars Àr den helt okej, jag fick inte den hÀr WOW-kÀnslan jag trodde att jag skulle fÄ, vilket kan ha att göra med att den var sÄ hypad att jag trodde att jag skulle fÄ lÀsa vÀrldens bÀsta bok.

Det bĂ€sta med boken Ă€r att jag verkligen lĂ€r kĂ€nna bĂ„de Emma och Dexter redan frĂ„n första kapitlet. SprĂ„kmĂ€ssigt bra, lĂ€ttlĂ€st, dialogerna Ă€r suverĂ€na och Ă€ven hur karaktĂ€rerna utvecklas, det Ă€r ju trots allt ett Ă„r mellan varje hopp. Och fastĂ€n det Ă€r mycket som ska förklaras om vad som hĂ€nt under det gĂ„ngna Ă„ret sĂ„ blir det inte ”instoppat” eller pladdrigt. Hur början och slutet knyts ihop Ă€r det allra bĂ€sta och det sista kapitlet fick mig att grĂ„ta floder.

Omslaget tycker jag Àr för trÄkigt för alla kÀnslor som boken förmedlar, men frÀmst tror jag att det Àr fÀrgerna som jag inte tycker om. En helt klart lÀsvÀrd bok sÄ hÀr i sommartider!

Betyg: 7/10

KĂ€lla: https://bookiecookiez.wordpress.com/2011/09/10/en-dag-av-david-nicholls/

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇