Bokrecension: Dune

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

SÀllan eller aldrig lÀser jag e-böcker, men nu har jag faktiskt gjort det. Det var Frank Herberts Dune som jag lÀste. Handlingen utspelar sig i en lÄngt avlÀgsen framtid. 

Melange Àr det mest eftertraktade Àmnet i universum: en drog som kan förlÀnga mÀnniskors liv och berika det med ett multidimensionellt medvetande, det sista en förutsÀttning för navigering under interstellÀra rymdresor. Melange finns bara pÄ den karga ökenplaneten Arrakis. NÀr kejsaren tar ifrÄn adelsfamiljen Harkonnen vasallskapet för att i stÀllet ge planeten i förlÀning till familjen Atreides slÄr Harkonnen tillbaka och mördar fursten Leto Atreides. Sonen Paul flyr ut i öknen med sin mor lady Jessica och de rÀddas frÄn att törsta ihjÀl av Arrakis ursprungsfolk. Paul mÄste vinna arrakisfolkets tillit innan han kan leda upproret mot familjen Harkonnen.
BerÀttelsen om kampen om herravÀldet över Arrakis Àr en storslagen och oavbrutet fÀngslande historia om makthunger, religion, svek, teknologisk övertro och begrÀnsade naturtillgÄngar. Jag förstÄr varför denna bok Àr en klassiker inom sin genre. FÄr jag tillfÀlle kommer jag att lÀsa Àven de resterande delarna i serien. Fast dÄ som fysiska böcker.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇