Bokrecension: Droger

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Alice dör av en överdos. Hon Ă€r en vanlig medelklass tonĂ„ring som oroar sig för att killar inte ska tycka om henne, hon bantar, tycker hennes kompisar Ă€r falska och brĂ„kar med sina förĂ€ldrar. NĂ€r hon och sin familj ska flytta till en ny stad bestĂ€mmer hon sig för att fĂ„ en nystart, men i den nya staden fĂ„r hon inga vĂ€nner. PĂ„ ett besök i sin gamla hemstad lurar nĂ„gra i henne LSD pĂ„ en fest och efter det blir det bara vĂ€rre och vĂ€rre. Man lĂ€ser om hur drogerna alltmer tar över Alice tankar och slutligen förstör hennes liv.

FrĂ„ga Alice bygger pĂ„ en riktig dagbok och gavs ut i Sverige 1979. Den har legat pĂ„ topplistorna mĂ„nad efter mĂ„nad i USA Ă€nda sedan den gavs ut dĂ€r nĂ„gra Ă„r tidigare. Det Ă€r verkligen ingen underhĂ„llande berĂ€ttelse. Den Ă€r hemsk och ger en stor förstĂ„else för hur lĂ€tt det Ă€r att börja och hur svĂ„rt det Ă€r att sluta med droger. Hela berĂ€ttelsen kĂ€nns ibland som Hans och Greta, som om den Ă€r till för att skrĂ€mmas. Men jag vill helst inte tĂ€nka pĂ„ boken som propaganda, jag ser hellre boken som en gripande, sorglig och hemsk historia med olyckligt slut. Det Ă€r trots allt vad den Ă€r om man inte gĂ„r in för att sönderanalyserar den.Skrivet av Elin Kategorier: 14+HemsktSorgligtViktigt

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇