Bokrecension: “Detta är mitt liv”

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Detta är mitt livFörfattare: Rose LagercrantzIllustratör: Anneli FurmarkBokförlag: Bonnier CarlsenÅlder (vad jag tycker): Från ca 12 årAntal sidor: 112 sidorISBN: 9789178033331Finns hos: Adlibris /BokusGoodreads-betyg: 3.57Recensionsexemplar: Ja! Tack så mycket!

Baksidestext
Sophia längtar dit varje år. Hon älskar att få vara med de andra på kollot vilket inte är så enkelt alla gånger.
Men den här sommaren kommer att bli mycket bättre, för nu fyller hon fjorton och hör till de stora. Då ska hon bjuda på tårta och hålla tal. Hon vet precis hur hon ska börja… Detta är mitt liv. Så ska hon säga.
Men när det är dags har hon gått och gömt sig. Hur ska hon få de andra att fatta hur hennes liv egentligen är?

Vad tycker jag?
En så bra och beskrivande bok hur det kan vara att ha Autism. Jag gillar att det är så beskrivande på ett enkelt men ändå värdigt sätt. Ibland kan jag tycka att böcker om diagnoser blir nästan nedlåtande och förminskande, men inte den här! Jag blev så ledsen när jag läste boken och kände igen mig väldigt mycket med att inte ha några kompisar pga. sin diagnos. Alla borde läsa den här som vill lära sig om hur det kan vara att ha en diagnos.
Illustrationerna r superfina, men språket kan vara lite svårt ibland. Men det gör inte så mycket eftersom boken är så bra ändå!

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇