Bokrecension: Det sista livet

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Det har dykt upp ett nytt radarpar pÄ den svenska deckarscenen, Mohlin och Nyström, bÄda heter Peter. De har just kommit ut med boken Det sista livet (Norstedts, 2020). Titeln anspelar pÄ en tatuering som har en stor betydelse för handlingen.

10 Är efter försvinnandet av Emelie Bjurwall startas en cold case-grupp vars första fall just Àr detta försvinnande. Med i cold case-gruppen Àr en fd FBI-agent vid namn John Adderley. Han har mycket att dölja och om fel personer fÄr reda pÄ vem han Àr sÄ kan han dö. Att i ett sÄdant lÀge utreda ett uppmÀrksammat gammalt fall Àr kanske inte det smartaste, men John har en agenda som ingen kÀnner till.

Vem Àr egentligen John och varför döljer han sÄ mycket? Varför Àr den hÀr utredningen sÄ viktig för honom? Och vem dödade Emelie och vart Àr hennes kropp? Kan sanningen komma fram efter sÄ hÀr lÄng tid eller kommer mördaren att försöka hindra rÀttvisans gÄng?

Oj, oj, oj, sĂ„ spĂ€nnande det var! Det hĂ€r Ă€r ingen av de svenska dussinförfattare som finns inom deckargenren, nej, det hĂ€r Ă€r the real deal – och detta av en debutroman! Jag Ă€r imponerad! Det Ă€r actionfyllt men blir aldrig klyschigt, det Ă€r djup i karaktĂ€rerna och i handlingen och sjĂ€lva upplösningen Ă€r inte alls sjĂ€lvklar, utan man biter pĂ„ naglarna Ă€nda in i slutet. Det sista livet Ă€r en nĂ€stan 500-sidig lĂ€supplevelse som exploderar rakt i ansiktet pĂ„ en – och man vill ha mer av denna författarduo. Typ nu.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇