Bokrecension: Den trogne läsaren

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har stiftat bekanskap med en ny författare, nämligen Max Seeck. Hans tredje bok har nu kommit ut på svenska, Den trogne läsaren. Här får vi möta kriminalaren Jessica Niemi, som får händerna fulla, för under någar få dygn så mördas ett flertal personer på ett mycket brutalt sätt. Det verkar inte bättre än att Helsingfors har fått sig en seriemördare. Morden ser ut att vara rituella och har inslag av häxeri. Märkligt nog så verkar morden ske på samma sätt som en berömd författares böcker. Hans fru är också det första offret.

Niemi tillsammans med utredningsgruppen kommer att få stöta på ännu fler mord och konstiga förhållanden innan fallet är löst. Niemi har dock egna våldnader att hantera, liksom även hennes chef, samt en annan medarbetare i gruppen.  Saker och ting är verkligen inte som det ser ut och det kan vara svårt att veta vem man kan lita på.  Jag fastnade direkt i den här boken och sedan var det bara att hålla i sig, för det var rena försränningen. Nya och mycket oväntade vändningar i historien gjorde att man satt som på nålar, ända tills man läst ut boken. Jag ser fram emot att få läsa mer av Seeck.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇