Bokrecension: Den sista konkubinen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Den sista konkubinen av Lesley Downer Àr nĂ„got av en klassiker tycker jag. Nu har jag lĂ€st om den.  Vi fĂ„r möta Sachi, en liten ficka frĂ„n en lite by, dĂ€r hennes pappa Ă€r byförestĂ„ndare. Livet gĂ„r sin gilla gĂ„ng, tills den dag dĂ„ allt förĂ€ndras pĂ„ en gĂ„ng för Sachi. Byn besöks av en prinsessa, en syster till kejsaren, som Ă€r pĂ„ vĂ€g för att ingĂ„ Ă€ktenskap med Shogun. Sachi tas med till shogunen och vĂ€l dĂ€r sĂ„ blir hon sĂ„ smĂ„ningom en av hans konkubiner. Men palatset Ă€r stort – 3000 kvinnor – och intrigerna mĂ„nga och med hĂ€ga insatser. Sachi mĂ„ste lĂ€ra sig maktspelets konst för att överleva. Men ett inbördeskrig river ner gamla traditioner och samhĂ€llet fĂ„r en ny struktur.

Nja. Det Àr vad jag tycker. Boken börjar bra och den lyckas behÄlla mitt intresse ett tag, men det rÀcker inte hela vÀgen. Segdragen och trÄkig. SÄ var det förra gÄngen jag lÀste den ocksÄ. Det som Àr positivt med boken Àr att författaren har lyckats att pÄ ett autentiskt sÀtt Äterge det japanska samhÀllet som det sÄg ut i mitten av 1800-talet.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇