Bokrecension: Den osynlige mannen från Salem

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: “Den osynlige mannen från Salem”
Författare: Christoffer Carlsson
Format: Pocket
Antal sidor: 345
Förlag: Pocketförlaget
Copyrightår: 2013

Baksidetext:Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av blåljusen. Jakten på en gärningsman börjar, ett sökande där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga. Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar också någonting annat. En person som kommer att förändra allt.

Omdöme:Att döma av baksidetexten borde den här boken vara som klippt och skuren för mig. Den innehåller alla ingredienser jag gillar, men tyvärr lyckas jag ändå inte gilla boken – hur mycket jag än försöker. Det är inget fel på Carlssons sätt att skriva, på hans karaktärer eller på själva storyn, men jag fastnar överhuvudtaget inte för något alls i den här berättelsen, utan måste tvinga mig själv att läsa vidare. Jag lär inte ens minnas den här boken imorgon… Nej, det här var – tråkigt nog – ingenting för mig. 

Betyg: 1/5

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇