Bokrecension: Den leende mannen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Den leende mannen handlar om kriminalaren Aidan Waits. Han försöker glömma det förflutna och han ser ingen framtid. DĂ€rför tar han ocksĂ„ det minst populĂ€ra arbetspasset; Waits jobbar nattskift och har gjort det utan en ledig dag i ca ett halvĂ„r. Waits och hans partner Sutcliffe Ă„ker runt pĂ„ meningslösa uttryckningar och fĂ„r se nattdjuren komma till liv. SĂ„ blir dom kallade till ett inbrott pĂ„ ett övergivet hotell. DĂ€r hittar de en man, sittandes pĂ„ en stol. Hans klĂ€der har inga etiketter, hans fingeravtryck Ă€r kirurgiskt borttagna och hans tĂ€nder nerfilade till roten. Mannen sitter pĂ„ en stol och tittar ut genom fönstret – med ett stort leende i ansiktet. 

  Waits och Sutty börjar att försöka pussla ihop mannens liv, försöker ta reda pĂ„ vem han Ă€r. Samtidigt börjar nĂ„gon ringa till Waits, skickar meddelanden till honom. Waits och Sutty fĂ„r ocksĂ„ i uppdrag att reda ut vem som har startat brĂ€nder i sopkĂ€rl de senaste nĂ€tterna. Allt detta samtidigt, som Waits förflutna hĂ€nger över honom som en blöt filt.  I jakten pĂ„ den leende mannens mördare och identitet tvingas Waits ocksĂ„ att möta sitt eget förflutna en gĂ„ng för alla. Han dras in i ett spel pĂ„ liv och död – mest död faktiskt – och det Ă€r inte alla som vill att han lyckas, sĂ€rskilt inte vissa av hans kollegor. Romanen Ă€r svart och rapp i sprĂ„ket och beskriver skickligt en undre vĂ€rld full av droger, dĂ€r antihjĂ€lten Waits försöker klara sig frĂ„n Ă„terfall och hjĂ€lpa de allra svagaste. Det Ă€r en rĂ„ skildring av samhĂ€llets skuggsida och de mĂ€nniskor som befolkar den.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇