Bokrecension: Den inre Kretsen av Mari Jungstedt

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har läst Den inre kretsen av Mari Jungstedt.

Solen lyser och livet är bra, Johan Berg ska snart få sitt första barn med sambon Emma Winnarve.

Johan Berg är fast reporter på Gotland. Efter att två flickor har hittat en häst i en hage utan huvud så börjar Johans jobb att likna mer detektivarbete än ett reporterjobb.

Knutas sommarlov börjar mer än dåligt. En arkeolog som har speciella kontakter med sina elever och en häst utan huvud i en hage. Folket på Gotland hotas av en mördare utan dess like,  dom vill ha mördaren fast. Allting verkar lugnt ända tills man hittar en arkeologielev mördad i skogen…  

Boken är skriven i ett bra tempo med mycket detaljer och intriger, efter att ha läst boken så vill man verkligen läsa mer och fortsättningen på böckerna kan läsas enskilt eller som en serie.  

Alla personer i boken är kopplade till varandra och boken utspelar sig som en ”reality”historia på Gotland. Mycket av det som händer finns i verkligheten, men personerna i boken är endast fiktiva personer och händelserna har inte hänt ändå.

Boken är värd att läsa och jag rekomenderar fortsättningen. Den inre kretsen är del 4 och Den döende dandyn är nummer 5

//Nils Lundgren år 8

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇