BOKRECENSION- DEN GRÖNA CIRKELN

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

En tisdag i början av november försvinner fyra ungdomar spårlöst från kulturskolan Fågelboet. Ingen vet var de tar vägen. Inte ens de själva! Det här är ett försök att rekonstruera vad som hände dem, och vad de upplevde. Det bygger på en dagbok och på de filmer som de lämnade efter sig.  Boken är berättad i jag-perspektiv och huvudpersonen är Judith. Hon är en väldigt tankrik person och man får läsa hennes tankar. Stefan Casta som är författaren till boken gör bra beskrivningar och man lever sin in i Judiths perspektiv. När det omöjliga händer för Judith och hennes vänner blir det mer spännande. 

Den här boken var inte alls som jag tänkte mig. Beskrivningen på baksidan är inte alls som boken innehåll, enligt min åsikt. I början tyckte jag boken var konstig och jag förstod inte så mycket, jag hade faktiskt planer på att inte läsa klart den. Men sen bestämde jag mig för att jag skulle läsa ut den oavsett om den var bra eller dålig.
När det senare började hända saker var det inte som jag hade tänkt mig, inte alls. Innan de försvann bildade de/ gick med i en klubb som heter den gröna cirkeln. Eftersom boken heter ‘den gröna cirkeln’ trodde jag att det skulle handla mer om den klubben, där vart jag besviken. Det verkade inte ha något med det att göra kändes det som.
Boken var bra men jag tror jag hade lite för höga förhoppningar på den.
Det står också på baksidan att boken ska vara en rysare och att det ska vara en läskig bok men den var lite ruggig ibland men ör det mesta var den ganska långtråkig. Men den är värd att läsa om man vill läsa en väldigt annorlunda historia om fyra vänner.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇