Bokrecension: Den första frosten

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Tänk er att vara tvungna att bevittna en annan människas död, att höra luften pressas ur lungorna och se blodet rinna från munnen?! Det är vad som händer Allis i Anna Kurus roman Den första frosten (Moderinista, 2020). 

 För att komma bort från de mardrömmar och syner som förföljer Allis alltsedan hon bevittna denna hemska händelse, hyr hon en stuga som är ensligt belägen. Där hoppas hon återfå lugnet. I en annan stuga i närheten bor Jonas, som försöker läka sitt krossade hjärta. Samtidigt har en finländs man beslutat sig för att fjällvandra. När dessa tre livsöden vävs samman kommer det att sluta med katastrof. Denna bok är en psykologisk thriller, där man får se människans värsta likväl som bästa sidor. Kurus debutroman är skriven på ett moget sätt och med ett avskalat språk. Det finns ett driv i berättelsen, en kittling i ryggraden, som gör att man måste läsa vidare. Denna kittling ger en rysningar av både välbehag och spänning/rädsla.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇