Bokrecension: De vassa tändernas skog

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: De vassa tändernas skog
Originaltitel: The forest of hands and teeth
Författare: Carrie Ryan
Sidantal: 334
Genre: Skräck
Favoritcitat: Jag blundar och lyssnar på vinden i träden och föreställer mig en värld av ingenting annat än vatten som sluter sig över mitt huvud. Det skulle vara en värld utan de oheliga, en värld utan De vassa tändernas skog.

De vassa tändernas skog handlar om Mary som lever i en isolerad by mitt i skogen. Runt byn går ett högt staket som skyddar byborna från det som finns i skogen, de så kallade oheliga. Detta liv är det Mary har blivit tilldelad och snart borde hon gifta sig med en man hon inte älskar. Det är hennes lott i livet, att föra generationen framåt.

Men Mary drömmer om en annat liv. Hennes mamma har berättat för henne om havet och en dag skulle Mary själv vilja se det med egna ögon. Men en rad händelser inträffar och tvingar Mary att fatta beslut som kan vara avgörande för hela hennes framtid.

De vassa tändernas skog är en skräckhistoria som utspelar sig framtiden, lite som en dystopi där vi tar död på oss själva. Historien är spännande och Marys känslor beskrivs bra och medryckande. Man förstår hennes förtvivlan när allt hon vill är att få ett lyckligt liv men allting verkar vara ute för att sabba för henne.

Denna bok ingår i en serie på tre böcker och den andra har precis kommit ut på svenska! De vassa tändernas skog kommer även bli film under 2013.

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇