Bokrecension: De utvalda: Det främmande landet

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har läst den fjärde delen i De utvalda-serien av Kristin Cashore och precis som de andra böckerna skriver hon fängslande. I denna bok får vi återigen stifta bekanskap med Bitterblue, drottning av Monsea. 5 år har gått sedan vi sist träffade henne och hon försöker att hela sitt rike, det som hennes far förstörde på så många sätt. Men så omkommer hennes diplomater som är på resa i främmande land för att knyta kontakter och drottningen bestämmer sig för att själv åka dit för att undersöka saken. På vägen dit, som tar flera veckor ombord på ett fartyg där Bitterblue blir sjösjuk, så inträffar en katastrof som kommer att få följder inte bara för Monsea utan även det det främmande land, Vinterverk, dit drottningen och hennes anhang är på väg. 

 Världsbygget är välgjort och det märks främst på detaljerna. Allting känns mycket autentiskt och handlingen drivs framåt av olika twister i berättelsen. Ämnen som berörs är vad som förenar en familj, vad man är beredd att göra för dom man älskar och vad man ska välja om man måste välja mellan sin familj och att göra det rätta.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇