Bokrecension: De mindre döda

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Denise Mina är en skotsk kriminalförfattare. Jag har läst hennes roman De mindre döda. Här fårvi möta Margo Dunlop, som letar efter sin biologiska mamma. Detta samtidigt som hon just gjort slut med sin pojkvän sedan flera år och upptäckt att hon är gravid. Margo hittar inte sin mamma, men väl sin moster Nikki. Saker och ting blir inte riktigt som Margo tänkt sig; hon dras in i ett spel på liv och död – hennes liv och död. Hon får ett anonymt brev där hon hotas till livet och som också nämner hennes biologiska mamma. Någon har väntat på att Margo skall dyka upp, någon som i henne ser en avbild av mamman. 

  Man fångas snabbt av berättelsen och den håller ett stadigt tag om en hela vägen till sista sidan. Karaktärerna är lite tokroliga, omständigheterna ibland sorgliga, men det finns ändå liksom en liten glimt av hopp, som leder en vägen fram. Hoppet är ju det sista som överger en människa. Det skall mycket till innan man släpper taget om hoppet. Vill man verkligen veta sanningen om sitt liv? Tänk om det är en annan sanning än den man trodde, den man hoppades på? Vad gör man då? Boken tar upp dessa frågor och besvarar dom på ett hopfullt sätt. Även om livet inte blir som man vill, så kan det bli bra ändå.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇