Bokrecension: Boomerang Boomerang, av Tatiana de Rosnay

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

LĂ€ser just nu en fransk bok, Boomerang, av Tatiana de Rosnay. Fast hon Ă€r halvengelska. Hennes sprĂ„k Ă€r vĂ€ldigt behagligt. Undrar om hon skriver mer “engelskt” Ă€n franskt, trots att hon vĂ€xt upp i Frankrike?

Boomerang handlar om tvĂ„ vuxna syskon, vars mor dog av en aneurysm nĂ€r de var smĂ„. Huvudpersonen Ă€r Antonio, som Ă€r i 40-Ă„rsĂ„ldern, nyskild och saknar sin fru. Han tar med sig sin syster pĂ„ en överraskningssemester för att fira hennes födelsedag. De Ă„ker till turistorten dĂ€r de brukade tillbringa sina barndomssomrar. DĂ€r har de inte varit sedan deras mamma dog, en död som förutom att det berövade dem en mor ocksĂ„ pĂ„ sĂ€tt och vis en far, eftersom deras pappa blev sluten och kall mot dem efter sin frus död.

De har det trevligt tillsammans. De pratar om sina liv, men ocksĂ„ om sin barndom. Tillsammans försöker de minnas sin mamma. Minnena kommer ocksĂ„ tillbaka till dem nĂ€r de Ă€r dĂ€r pĂ„ hotellet, dĂ€r mycket Ă€r sig likt, och hotellpersonalen fortfarande kommer ihĂ„g dem (och t.o.m. förvĂ€xlar Melanie – sĂ„ heter systern – med deras mamma).

Under bilresan hem, dÄ systern kör, vÀnder hon sig om för att sÀga nÄgot till Antonio. Det Àr nÄgonting som har med deras mammas död att göra. Men innan hon hinner sÀga det kör hon av vÀgen.
Hon blir svÄrt skadad och fÄr ligga lÀnge pÄ sjukhus, medan Antonio klarar sig bÀttre.
Antonio tampas med livet som nyskild och försöker att komma över sin fru, samtidigt som historien om deras barndom sakta rullas upp. Vad var det egentligen som hade hÀnt den dÀr sommaren?

Anledningen till att jag hittade boken var att den precis blivit översatt till svenska av bokförlaget Sekwa, som Àr ett jÀttebra förlag, och jag har lÀnkat till dem till höger i bloggen. SÄ de som hellre lÀser den pÄ svenska kan alltsÄ göra det.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇