Bokrecension: Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Bokcirkeln vid världens ände 
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-098-7
Antal sidor: 349
Finns hos: Adlibris Bokus

Första meningen: “När Patricia Sloane öppnar den avlånga brevlådan och plockar ut dagens post lägger hon först inte märke till det vita kuvertet.”

Handling:En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster. 
Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att skvallra och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår. 
Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Kommentar: Älskar Frida Skybäcks böcker. Ser alltid fram emot att läsa en bok av henne hon gör mig aldrig besviken och denna är inget undantag. En fantastisk feelgood-roman där vi får följa handlingen i nutid och dåtid, trådarna vävs fint ihop så både läsaren och Patricia får veta vad som hände hennes syster. Berättelsen är samtidigt sorglig men bjuder även in till värme och skratt.
Älskar boktemat i denna bok, det är många hänvisningar till olika böcker, älskar det och min att-läsa-lista bara växer och växer.
Jag fastande för karaktärerna helt och hållet, de känns så levande och är riktigt intressanta. Det finns så mycket värmd, kärlet och vänskap. Jag vill också besöka Monas Bed, Breakfast & Books.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇