Bokrecension: Blodmåne

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Det är så det känns efter att ha läst Markus Luttemans Blodmåne.. Jag trodde att detta skulle vara ännu en i raden av svenska deckare, men det var det verkligen inte (tack och lov!). Istället är det en fartfylld actionthriller med ett viktigt budskap angående utrotningshotade djur; dess handel, de människor som ingår i dessa kriminella nätverk, varför de väljer att göra detta, människor runt omkring som påverkas – och vad man kan göra om man har världens ögon och öron med sig och kan påverka världsopinionen. 

På Kolmårdens djurpark dödas en sällsynt noshörning – för sitt horns skull. I New York festar Rob Chazey (född Robert Ogneryd) efter en succéartad turné med sitt världsberömda rockband. I Vietnam förbereder en ung man sin födelsedagsfest, som kommer att innehålla en överraskning som får ödesdigra konsekvenser. I Moçambique förbereder sig en familjefar för en jakttur. Det alla i slutändan kommer att ha gemensamt är noshörningshorn. Lutteman väver skickligt ihop de olika personernas berättelser. På ett trovärdigt språk och med en gedigen research, så tecknar han en bild av  den svarta handeln med utrotningshotade arter. En riktig bladvändare – en klyscha, jag vet, men icke desto mindre sann. En actionthriller med ett budskap, som sagt – inte så vanligt måste jag säga, men en glad överraskning.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇