Bokrecension: Beautiful creatures

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Beautiful creatures”
Originalets titel: “Beautiful creatures”
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Antal sidor: 517
Förlag: Bokförlaget Semic
CopyrightÄr: 2009
Serie: Beautiful creatures #1

Baksidetext:
NĂ€r sextonĂ„rige Ethan möter den nya tjejen Lena, inflyttad till lilla sydstatssamhĂ€llet Gatlin, slĂ„r det gnistor. De dras obevekligt till varandra, men deras kĂ€rlek Ă€r farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna. En okĂ€nd vĂ€rld av magi vĂ€ntar pĂ„ att slĂ„ klorna i Lena. Hennes kĂ€rlek till Ethan kan inte fĂ„ fortsĂ€tta
 Men Ethan Ă€r beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tĂ€nker ta upp kampen mot de ondra krafterna.

Mitt omdöme:
Till en böran var det hĂ€r en helt okej ungdomsbok, men ju lĂ€ngre in i boken man kom, desto segare och lĂ„ngtrĂ„kigare blev den. Jag var faktiskt nĂ€ra att ge upp vid ett par tillfĂ€llen, men det slutade Ă€ndĂ„ med att jag kĂ€mpade mig igenom alla 517 sidor
 och man kan ju faktiskt frĂ„ga sig varför, för för varje sida blev boken allt mer flummig och rörig.
TyvĂ€rr finns ingen som helst “kemi” mellan de bĂ„da huvudpersonerna, och som lĂ€sare fick jag inget grepp om dessa tvĂ„ karaktĂ€rer (eller nĂ„gra karaktĂ€rer överhuvudtaget)

Det som författarna dÀremot har lyckats med, tycker jag, Àr att skildra livet i det lilla inskrÀnkta samhÀllet Gatlin. Det gör de faktiskt bra! I övrigt lÀmnar den hÀr historien en hel del övrigt att önska, och jag kommer definitivt inte slösa nÄgon tid pÄ att lÀsa de kommande böckerna i den hÀr serien.

Betyg: 1/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇