Bokrecension: Beastly, ett odjur

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Kyle Kingsbury har allt. Han Ă€r skitsnygg, populĂ€r och rikast pĂ„ skolan. Men hans insida Ă€r absolut inte lika snygg som hans utsida – han Ă€r nĂ€mligen egoistisk, elak och kaxig.
   En dag förĂ€ndras allting för Kyle. Han stĂ„r med pĂ„ listan över tĂ€nkbara kungar pĂ„ skolbalen och Ă€r helt sĂ€ker pĂ„ att han ska vinna. Men en, enligt Kyle, ful gothbrud vid namn Kendra börjar prata om att hon inte gillar sĂ€ttet man vĂ€ljer kung och drottning till skolbalen pĂ„ – endast utseendet spelar nĂ„gon roll. Kyle sĂ€ger emot henne, och det slutar med att Kendra kallar honom Beastly, ett odjur. Först gör det Kyle lite rĂ€dd, men snart glömmer han det och bestĂ€mmer sig för att hĂ€mnas – ingen kallar honom nĂ„got sĂ„dant! Han bjuder Kendra pĂ„ balen men skĂ€mmer ut henne för hela skolan nĂ€r han dumpar henne vid ingĂ„ngen och gĂ„r med Sloane Hagen, den snyggaste tjejen pĂ„ skolan och den som antagligen ska bli balens drottning.
    KvĂ€llen börjar bra. Han och Sloane blir kung och drottning, som vĂ€ntat.
    Men nĂ€r Kyle kommer hem sitter Kendra pĂ„ hans sĂ€ng. Det visar sig att hon Ă€r en hĂ€xa, och hon förvandlar honom till det odjur han Ă€r pĂ„ insidan. Han fĂ„r tvĂ„ Ă„r pĂ„ sig att hitta nĂ„gon som verkligen Ă€lskar honom trots hans fula utseende – och han mĂ„ste Ă€lska henne tillbaka.
_____________________________________________________________________

Jag hade vÀldigt höga förvÀntningar pÄ den hÀr boken dÄ jag hade velat lÀsa den jÀttelÀnge och den verkade vÀldigt bra, och den övertrÀffade dem. Men den var absolut inte som jag trodde.

Jag gillar personerna. Kyle blir verkligen en bĂ€ttre mĂ€nniska ju mer man lĂ€ser. Jag skulle vilja veta mer om Kendra, hon Ă€r nog min favoritkaraktĂ€r. SĂ„dana som Kyle Ă€r verkligen vĂ€rda att förvandlas till monster, det kan kanske lĂ€ra dem en lĂ€xa. Andra personer jag gillar Ă€r Will och Lindy, men (spoilervarning, markera för att lĂ€sa) Lindy sjönk lite i mina ögon nĂ€r det visade sig att hon var kĂ€r i Kyle redan nĂ€r han var elak – hur kunde hon vara det? (slut pĂ„ spoiler.)

Boken var snabblÀst och inte det minsta lÄngtrÄkig. Den var ju lite förutsÀgbar, men det Àr inte sÄ konstigt nÀr det Àr en omskrivning av en saga och man vet hur det ska sluta. Jag har ocksÄ fÄtt i princip hela boken avslöjad i en recension nÄgonstans en gÄng, och det gjorde sÄ det blev lite trÄkigare att lÀsa men det Àr ju inte bokens fel.

Jag gillar idén med att skriva om en saga till modern miljö, och vill verkligen lÀsa mer böcker i den hÀr stilen! Detta var en vÀldigt bra bok, inte en ny favorit men vÀldigt bra. Den övertrÀffade mina förvÀntningar trots att de var vÀldigt höga, och det ger den pluspoÀng!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇