Bokrecension: Beastly – ett odjur

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

av Alex Flinn

Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 299

“Han Ă€r skitsnygg, rik, elak och egoistisk.
Han Ă€r verkligen ett odjur”

För Kyle Kingsbury Àr det sjÀlvklart att han ska vÀljas till den populÀraste killen pÄ skolbalen och fÄ hÄngla med den snyggaste tjejen resten av natten.
Och allt hade nog gÄtt som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon Àr inte sÀrskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att fÄ fördelar för att han Àr det.
För att ge igen bjuder Kyle henne pÄ skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan.

Men Kendra Ă€r inte en vanlig tjej – hon Ă€r hĂ€xa. NĂ€r Kyle kommer hem pĂ„ natten efter skolbalen vĂ€ntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med pĂ€ls, horn och huggtĂ€nder. Lika ful pĂ„ utsidan som han Ă€r pĂ„ insidan.

Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen Àlskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan tvÄ Är har gÄtt kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle mÄste ocksÄ verkligen Àlska henne!
Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen – ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpĂ„. Nu Ă€r han helt och hĂ„llet ett odjur.

Helt klart en favorit! Författaren har lyckats göra om smÄbarnssagan till en ruskig berÀttelse. Jag Àlskar den hÀr boken, det var verkligen roligt att lÀsa om Skönheten och Odjuret, dÀr man fick följa odjuret i stÀllet för skönheten.
Jag gillade den hÀr verkligen för den var helt enkelt superbra!
Rekommenderar den hÀr boken vÀldigt mycket, kommer att lÀsas om mÄnga gÄnger!

Boken finns Àven som film!

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇