Bokrecension: Babylon Berlin, del 2: Den stumma döden

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Gereon Raths äventyr fortsätter i andra delen av Babylon Berlin, som heter Den stumma döden. Här presenterar Volker Kutscher oss för filmens värld i 30-talets Berlin. Under en filminspelning av nymodigheten ljudfilm, så förolyckas stjärnskådespelaren Betty Winter, men komissarie Rath upptäcker att det finns tecken som tyder på att det hela var ett sabotage. Samtidigt försvinner en annan skådespelare spårlöst. Rath dras in i filmens värld, bakom kulisser och ljusramper, och upptäcker dolda sanningar som kanske inte tål offentlighetens ljus. Rath måste dessutom även hantera privata spörsmål, så han får verkligen händerna fulla! 

  Tysklad bubblar och politiska spänningar genomsyrar samhället. Nazisterna, som är ett litet obskyrt parti, verkar få medvind i depressionens Tyskland. Ljudfilmen är upptäckt, vilket inte alla i filmbranschen gillar, men det är svårt att motstå förändringens vindar.  Romanen är lika hårdkokt som sin föregångare. Man får inte bara ett mordmysterium eller två, man får även en detaljerad bild av 30-talets Berlin och stämningarna i dåtidens Tyskland. Dock tyckte jag att den första delen, Den våta fisken, var bättre, kanske för att då var konceptet nytt. I denna bok känns det som om författaren upprepar en gammal succé. Boken blir därigenom lite tråkig. Med det sagt så står sig Volkers andra bok om Rath ändå starkt i konkurrensen.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇