Bokrecension: Avslutning med Barkhe

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Barkhes kors
Författare: Bodil MÄrtensson
Serie: Barkhe-trilogin
Format: E-bok
Genre: Historisk roman

Trilogin om Barkhe har ju som tidigare sagts gripit mig och jag hastade vidare med att lÀsa del tre. SÄ hur blev det nu?

Den Àldsta dottern Barkhe, Hanna, tvingas in i Àktenskap med en ungersk fursteson. Furstesonen i frÄga har en nÄgot osund vana att piska och förnedra sina kvinnor, ibland sÄ illa att de rÄkar avlida. Allt detta Àr Hanna lyckligt ovetande om nÀr hon gÄr ner för altargÄngen. Att sÀga att hon Àr lycklig vore en rejÀl överdrift, men den ende som ser hennes miserabla humör Àr ett engelskt sÀndebud som skickats ut för att undersöka sin företrÀdares tragiska frÄnfÀlle.

Jag kan inte sĂ€ga alltför mycket om vad som hĂ€nder utan att spoila hela boken, och det vill jag dĂ„ rakt inte göra. Vi kan vĂ€l nöja oss med att sĂ€ga att kaka söker maka och att vissa ”had it coming”.

Jag vet inte riktigt vad jag ska sĂ€ga om den hĂ€r boken. Den Ă€r underhĂ„llande, ja. Den Ă€r ganska lĂ€rorik, absolut. Men Ă€r den trovĂ€rdig? Är personen tecknade pĂ„ ett sĂ„nt sĂ€tt att deras karaktĂ€rer gör intryck. Jag tror att jag mĂ„ste svara Ă€rligt nej pĂ„ bĂ„da frĂ„gorna. Jag tror inte att dĂ„tidens mĂ€nniskor var sĂ„ tröga. Hela handlingen bygger pĂ„ att mĂ€nniskor drar jĂ€ttekonstiga slutsatser och pratar, helt out of character, om ett Ă€mne för att vĂ€cka liv i en ny sidohandling
 Obegripligt för mig. Slutet Ă€r ocksĂ„ det vĂ€ldigt mĂ€rkligt, men trots allt ett bra slut (om Ă€n inte sĂ„ trovĂ€rdigt).

Jag tvekade ett tag om betyget för det pendlar mellan 2 och 3. Men en trea blir det.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇