Bokrecension: Att falla vackert, bok 1

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Att falla vackert Bok 1: Beslut
Författare: Bell Eve Nilsson
Förlag: PaperTalk

Recension skriven av  Ewenson

Baksidestext:

Lo Àr arton Är och har redan tröttnat pÄ sitt trista liv, pÄ den trista mÀnskligheten. Bara tanken pÄ Svenssonliv gör henne illamÄende. NÀr fantasyböckerna inte lÀngre rÀcker som verklighetsflykt flyttar hon till sin fars stuga i skogen, och plötsligt förÀndras allt. En natt stÄr hennes högsta önskan utanför dörren och Lo fÄr en chans som hon aldrig trodde att hon skulle fÄ. Hon kan vÀlja att bli vampyr. Men allt Àr inte sÄ enkelt lÀngre, för en bit bort bor hennes mÀnskliga granne och han har helt förÀndrat Los syn pÄ det dÀr med Svenssonliv. Lo mÄste fatta ett beslut, och vad hon Àn vÀljer sÄ kommer det att förÀndra hennes liv pÄ sÀtt som hon aldrig kunnat förestÀlla sig.

Att falla vackert Ă€r en bok om lĂ€ngtan och Ă„ngest och om hopp, kĂ€rlek och glĂ€dje. Men allra mest handlar den om att inte ta nĂ„got för givet.

Jag blev ivrig att köpa den hÀr boken i höstas, fastÀn jag hade mycket annat i lÀsehögen, dÀrför har det dröjt tills nu innan jag Àntligen kunde sÀtta tÀnderna i den.
Men utlÀst blev den pÄ rekordtid, jag kunde knappt slita mig och nÀr jag lÀst sista sidan undrade jag genast nÀr nÀsta bok kommer ut!

Boken Ă€r skriven i jag-form, nĂ„got jag i vanliga fall inte brukar kĂ€nna mig bekvĂ€m med, men som författaren Bell Eve Nilsson har lyckats anvĂ€nda sig av pĂ„ ett mycket bra sĂ€tt – jag kĂ€nde mig indragen i huvudkaraktĂ€rens tankar och kĂ€nslor och miljön och andra karaktĂ€rer blev utifrĂ„n Los synvinkel beskrivna vĂ€ldigt vĂ€l.

SjÀlva boken Àr ganska liten till formatet, hÀftad, ej pocket,varje sida innehöll ca 20 rader och det var ganska breda marginaler, lÀttlÀst med andra ord. Detta gjorde dock inte berÀttelsen i sig lÀttsmÀlt, Àven om den inte heller Àr sÄ omfattande och komplicerad (vilket jag upplevde som nÄgot bra). KÀnslomÀssigt grep den verkligen tag i mig och jag uppskattade de kloka tankar om livet som Lo upptÀcker att hon har.

Det jag gillade bÀst med boken, var att den inte var förutsÀgbar, inte enligt mig i alla fall, berÀttelsen utvecklade sig inte alls sÄ som jag hade tÀnkt, vilket Àr positivt.

Jag tyckte ocksÄ mycket om sjÀlva omslaget!

Jag Ă€r i vanliga fall inte en lĂ€sare av vampyrgenren (förutom Bram Stoker’s Dracula och En vampyrs bekĂ€nnelser av Anne Rice, har det inte blivit sĂ„ sĂ€rskilt mĂ„nga fler böcker om vampyrer jag har lĂ€st), och vad denna bok dĂ€rmed lyckats bidra till i mitt fall, Ă€r en förstĂ„else för vad det Ă€r som lockar med dessa blodtörstiga varelser.

Det enda negativa jag har att sĂ€ga om den hĂ€r boken, Ă€r att den tyvĂ€rr innehĂ„ller en del stavfel, inte sĂ„ mĂ„nga att lĂ€supplevelsen störs, det kĂ€ndes mest lite sorgligt att de fanns dĂ€r 


InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇