Bokrecension: Anna Hope: Vakna

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Bokens titel: Vakna
Författare: Anna Hope
Originalets titel: Wake
ÖversĂ€ttare: Åsa Brolin
Förlag & Är: Printz Publishing 2014
Antal sidor: 213
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
LĂ€st format: E-Bok
GoodReads medelbetyg: 3.82
Boktipset förvÀntat betyg: 3 8
Betyg: 3

Handling

Vakna Àr en berÀttelse om tre kvinnor pÄ mellankrigstiden i London. Hettie, Evelyn och Ada handskas med olika tragedier: en bror med granatchock, sorg efter sin Àlskade och okunskap om sin sons öde, och har dessutom en tragisk hemlighet gemensamt. Mysteriet förenar dem samtidigt som den okÀnda soldaten fÀrdas mot England frÄn ett franskt slagfÀlt. Hela England börjar omfamna en framtid men dessa tre kvinnor sitter fast i det förflutna. Kommer de nÄgonsin att kunna gÄ vidare?

Recension

Handlingen Àr delad mellan soldater i Frankrike och kvinnorna som Àr kvar hemma i England. Det Àr efter kriget och de flesta har anpassat sina liv och börjat planera framtiden, men det Àr inte lika lÀtt för alla.

Jag gillar att man via de tre olika kvinnorna fÄr ett perspektiv av de olika Äldersgrupperna som de representerar och hur de drabbades av kriget, lika hemskt men pÄ olika sÀtt. Sorgen Àr lika djup och svÄr, trots att den Àr olika.

Tanken var att den OkÀnda Soldaten skulle representera alla de soldater som inte hittades, som försvann under kriget och trösta de familjer som aldrig fick veta vad som hÀnde med deras fÀder, bröder, vÀnner och söner.

Vakna Àr en lÀsvÀrd och intressant bok med ett lite nytt perspektiv pÄ första vÀrldskriget och speciellt pÄ dess efterdyningar och de som överlevde.

Anna Hope, England, Mellankrigstid, betyg 3

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇