Bokrecension: Amerikanska gudar

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Amerikanska gudar
Författare: Neil Gaiman
Antal sidor: 530
Genre: Fantasy, mytologi

Shadow ser Àntligen en ljusning i tunneln. Efter tre lÄnga Är i fÀngelse ska han Àntligen fÄ komma ut och Äka hem till hustrun Laura. Men nÄgonting gÄr snett, fruktansvÀrt snett. Laura dör i en bilolycka tillsammans med Shadows bÀste vÀn Robbie. Vad finns det nu kvar för Shadow?

PÄ flyget hem till hemstaden dyker en mystisk man vid namn Wednesday upp. Han erbjuder Shadow jobb som kombinerad livvakt och springsjas, men Shadow Àr inte sÀrskilt intresserad. Först nÀr han inser att det verkligen inte finns nÄgonting annat och att Wednesday inte tÀnker ge sig godtar han erbjudandet. Jobbet visar sig innehÄlla betydligt mer spÀnning och mÀrkligheter Àn Shadow hade kunnat tÀnka sig. Wednesday Àr inte en vanlig mÀnniska.

Den amerikanska bygden verkar fullkomligen digna av allehanda gudar som hotas av utrotning eftersom mÀnniskorna glömt bort dem. Och det visar sig att gudarna och Shadow mÄste kÀmpa Ànnu mer för sin överlevnad nÀr de nya gudarna vÀnder sig mot de gamla.

Amerikanska gudar Ă€r en riktig tegelsten och som ni kanske förstĂ„tt vid det hĂ€r laget Ă€r mitt tĂ„lamod inte riktigt vid god vigör. Om en bok blir en utmaning blir det helt enkelt för jobbigt. Det hĂ€r Ă€r en bra bok! Inte tu tal om saken. Hade jag lĂ€st vid ett annat tillfĂ€lle hade den sĂ€kert kunna skrapa ihop en fempoĂ€ngare
 Men just nu Ă€r det inte sĂ„. Neil Gaiman skriver bra, men blir gĂ€rna lite lĂ„ngrandig.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇