Bokrecension: Alternativ verklighet: Håll dig vaken

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

J.H Dahl (pseudonym för Johanna Hansson-Dahl) har skrivit ungdomsboken Alternativ verklighet: Håll dig vaken och som har getts ut på Idus förlag (2020).  

 Elisa Lindgren bor med sin farbror Örjan, sedan hennes föräldrar dog i cancer när hon var liten. Hon jobbar på gården och tar hand om djuren när hon inte går i skolan. Elisa trivs dock bäst med djuren, i skolan talar bara alla om Eskapadia och om de olika legenderna som finns där. Alla längtar tills de fyller 16 år och kan börja spela. Eskapadia är en viruell verklighet som nog för många är mer verklig än verkligheten här och nu. Elisa har aldrig varit intresserad av att börja spela, men när hon får en flaska eskapicium på posten när hon fyller år så ändrar hon uppfattning. Med flaskan följer ett meddelande från hennes föräldrar! Nu måste Elisa bege sig in i den virtuella verkligheten som hon hatar för att lösa mysteriet med vad som hände hennes föräldrar. Problemet är bara hur man ska kunna lita på någon i en verklighet som inte finns? Vad är verklighet och inte? Slutet är helt underbart bra, inte alls ett typsikt Hollywood-slut, vilket kanske öppnar upp för fler böcker i en serie?  Dahl har gjort ett fantastisk världsbygge som känns så autentiskt! Karaktärerna – även de virtuella – känns trovärdiga. Författaren är ung och detta är hennes debutroman – och vilken debut sedan! Visst finns det små buggar, som en redaktör kunnat ta hand om, men egentligen inget som stör så där väldigt mycket. I det stora hela är debuten en fantastisk sådan och jag ser fram emot Dahls kommande böcker! 

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇