Bokrecension: Afrodite och ödet

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Afrodite är den enda tjejen i skolans innebandylag. Fast hon är bättre än flera av killarna är det en del som tycker att hon inte borde få vara med.
    När Anton kommer till klassen blir allting värre. Han är snygg, charmig och bra på innebandy.
    Anton blir snabbt populär bland alla killarna, och det pratas om att han borde ta Afrodites plats i laget. Det börjar med prat, fortsätter med en Facebook-grupp till stöd för Anton och mot Afrodite och sedan blir mobbningen och trakasserierna bara värre.
    Den nya och unga tränaren Ted gör sitt bästa för att stötta Afrodite, men han har egna problem. Han är skyldig fel människor femtio tusen på grund av sitt spelmissbruk, och han måste lämna tillbaka pengarna snabbt om han inte vill att det ska hända hans blinda lillasyster Tea något. Och samtidigt ger killarna i innebandylaget sig på Ted för att få honom att byta ut Afrodite mot Anton.
    Afrodite dras in i Teds privata problem, och samtidigt har hon egna – hon blir mobbad av lagkamraterna, hennes pojkvän ljuger för henne, hennes bästa kompis verkar hellre vilja vara med andra och vad är det egentligen som hänt med Afrodites hund?

Alla andra Afrodite-böcker jag läst har varit otroligt spännande och svåra att släppa, och det var denna också. Personerna är verklighetstrogna och språket enkelt.
    Detta är del sex i Afrodite-serien, och jag har läst alla de andra utom en. Man måste inte läsa alla i rätt ordning, men man fattar ju mer när man gör det. Fast man förstår även om man skulle börja med trean till exempel.
    Min favoritperson (förutom Afrodite och hennes hund) är nog Tea. Hon är så stark och duktig fast hon har en sjukdom som gjort henne blind. Annars vet jag inte varför jag gillar henne, men det gör jag i alla fall.
    Framsidan är inte fin – Tea (som springer i bakgrunden med röd-lockigt hår) ser ut att vara typ fem år fast hon är mellan femton och tjugo. Så framsidan är inte så lockande, jag hade inte lånat boken om det inte var en Afrodite-bok.
    Detta är en obehaglig och spännande bok som jag rekommenderar!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇