Bokrecension: 64

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Den japanske författaren Hideo Yokoyama Àr en helt ny bekanskap för mig. Jag har lÀst hans bok 64 (Ersatz förlag, 2019).

En liten flicka kidnappas och kidnapparen begÀr en oerhörd lösensumma. Den betalas, men flickan hittas senare död. En stor polisinsats görs för att hitta mördaren. 14 Är senare försvinner Mikamis dotter utan nÄgot spÄr. Mikami Àr en fd kriminalpolis som nu Àr placerad pÄ informationsenheten. Han börjar nysta i det gamla fallet och dras in i ett spel, vars utgÄng inte Àr helt sjÀlvklar.

Boken suger. Inte sprĂ„ket, inte plotten, men upplĂ€gget. Den kategoriseras som en thriller, men det Ă€r det sista boken Ă€r. SjĂ€lva “deckargĂ„tan” Ă€r i bakgrunden och mest fokuseras pĂ„ hur det politiska relationsspelet pĂ„verkar allt ifrĂ„n personalbesĂ€ttning och brottsutredning till presshanteringen. Det kan vara intressant antar jag, men inte för mig.

Det jag har förstÄtt Àr att polisen i Japan arbetar pÄ ett sÀtt som helt skiljer sig frÄn vÄrt (fÄr man hoppas). Att utreda vem som har gjort det och lagföra den personen verkar inte alls vara högsta prioritet. Politiska och sociala relationer Àr i fokus.

Jag hade höga förvĂ€ntingar pĂ„ denna bok, för tidigare erfarenheter av japanska författare har varit positiva. Denna roman har utsetts till Årets BĂ€sta i Tyskland, det förstĂ„r jag inte alls. Romanen var en nitlott för mig, men behöver ju inte vara det för dig.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇