Bokrecension: 23

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

SÄ har jag nu lÀst den sista delen i en trilogi av Linwood Barclay och den heter kort och gott 23 (Louise BÀckelin förlag, 2020). Den lilla staden Promise Falls har drabbats av sÄ mycket som man kan undra om det ligger en förbannelse över staden. Först Àr det en seriemördare som gÄr lös, 3 kvinnor inom loppet av lika mÄnga Är har mördats pÄ ett mycket brutalt sÀtt. Samtidigt Àr det nÄgon som terroriserar staden pÄ olika sÀtt; sprÀnger en drive in-biograf sÄ att duken faller ner och dödar 4 mÀnniskor, hÀnger upp döda ekorrar och sÀtter igÄng ett pariserhjul i en nerlagd nöjespark dÀr en skyltdocka sitter. Och pÄ campus sÄ Àr det nÄgon som gÄr omkring och överfaller kvinnor. Men den stora smÀllen kommer, nÀr stadens vatten blir förgiftat och dödar mÄnga mÀnniskor.

Vad har dĂ„ numret 23 med allt detta att göra? Ja, det Ă€r frĂ„gan som gĂ€ckar polisen. Bioduken sprĂ€ngdes kl.23.23, mannen som överföll kvinnorna hade en hoodie med numret 23 pĂ„ ryggen, vattenförgiftningen skedde den 23:e maj – hur hĂ€nger allt ihop?

Förutom polisens febrila sökande efter svar, fÄr man ocksÄ följa olika personer i den lilla staden. Alla tillhör samma sociala nÀtverk och deras liv pÄverkas av och pÄverkar de andra.

Upplösningen kommer snabbt, för snabbt skulle jag vilja sÀga. SpÀnningen Àr uppbyggd under tre böcker och sjÀlva upplösningen blir pÄ tre sidor, typ! Det verkar som om författaren blev less pÄ sin trilogi och ville fÄ den överstökad. Det Àr mÄnga frÄgor som hÀnger i luften, man fÄr inte alla svar, vilket kÀnns oavslutat.

Hur som helst Àr det en bra bok, om man gillar sÄdana deckare dÀr spÀnningen byggs upp lÄngsamt, krypande som ett lejon efter sitt byte. Fast man bör lÀsa alla böcker i serien, för de Àr inte fristÄende.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇