Bokrecension: Bödlarnas profetia av Ricky Strandberg

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Romanen Bödlarnas profetia av Ricky Strandberg lät som en spännande gotisk roman att läsa.

När Mikael ska städa upp bland sin farbrors papper efter hans död, så stöter han på en fruktansvärd hemlighet.

För nästan 300 år sedan så mördades två familjer men deras kroppar hittatdes aldrig.

Farbror Åkes död verkar vara kopplad till dessa hemska mord. Har Mikael kommit en familjehemlighet på spåren? 

Boken började fantastiskt bra, eller vad sägs om detta inledande stycke?

Mörkret följde efter, som om det ville sluka honom. Han hasade baklänges bort över golvet, bort från de framrusande skuggorna.

När han vände sig om skulle avgrunden vänta på honom där nere. Framför sig, genom röken, såg han det amdra mörkret flyta allt närmare, över sten och damm. Ett levande väsen. Hettan sög luften ur hans lungor och sotet stack i ögonen.

Han skulle känna kylan från sin egen grav. kylan som steg under honom, tog mått lver ryggen. Och han skulle se, i det nya ljuset, se vad skuggorna bar fram.

Skuggorna som böjde sig in över de värnlösa. det skulle bli allt det han fruktade ovh varit maktlös att hejda. Och han skulle blna och be dem att ta honom i dess ställe. Men mörkret hade sin plikt att uppfylla… 

Ni förstår va? Man dras in direkt. Språket, stämningen, miljön – allt stämmer! Detta fortsätter i det första kapitlet. Man känner nästan lukten av mörkret och ondskan. Men sen… Sedan blir det bara ett enda långdraget berättande.

Det är så synd för historien har jättemycket potential att bli en riktigt ruggig gotiska roman, men tyvärr levererar inte författaren riktigt. Kanske är det så att jag hade höga förväntningar, men med en sådan början så kan man ju inte ha annat.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇