Jordnära recept för vardagen – mat som vem som helst kan laga!

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Gastronomi kan vara riktigt snobbigt ibland. Avancerade recept som kräver flera timmars arbete, som exempelvis en bra lasagne eller dylikt, är inte något för alla – särskilt för dig som arbetar på heltid!

Men god och nyttig mat är något som alla behöver. I Bloggrecept för matglada – de bästa recepten från Torbjörns Tips finns jordnära recept som passar alla.

Boken är lättläst och lättsam. Här får du inte exakta mått eller kemiska förklaringar, men det du får är god mat som faller just dig i smaken.

I denna artikel får du en närmare titt på boken och dess innehåll, för att se om den är värd din tid och dina pengar!

Boken köper du enklast här:

https://www.bokus.com/bok/9789179694760/bloggrecept-for-matglada-de-basta-recepten-fran-torbjorns-tips/

Om författaren

Boken är skriven av Torbjörn Palmberg som driver mat- och vinbloggen Torbjörns Tips. Bloggrecept för matglada är den första boken som Palmberg publicerat, men inte den enda.

Han har dessutom skrivit Uppdrag vin – en introduktion till vin och vinprovning. När det gäller mat och vin är Palmberg alltså en riktig expert!

Bloggigt men mättande

Boken håller en lättsam ton genom alla recept och man får varken mått eller näringsvärden för recepten. För läsaren som absolut måste ha information om varje gram kolhydrat och protein som dyker upp i maten är detta alltså inte en passande bok.

Palmberg är inte en professionell kock, utan han är helt enkelt en matentusiast som älskar att dela med sig av sin matglädje! Även maten speglar detta.

Här blir det inga komplicerade rätter som gemene hemmakock knappt klarar av, utan det är vanlig husmanskost och enklare rätter som saken gäller.

Det är förstås oftast de enklaste rätterna som är de allra godaste! Enklare rätter tar en nämligen tillbaka till enklare tider – till mamma och pappas mat i barndomshemmet.

Med mindre komplicerade rätter blir matlagningen även mycket snabbare, vilket innebär mer tid över åt familjen och vännerna. Mat är förstås inte bara för näring, utan det är även en utmärkt ursäkt att socialisera med nära och kära och umgås lite runt matbordet.

God mat på begäran

Boken innehåller flera dussin olika smarriga rätter som man snabbt kommer igång med. Några exempel inkluderar:

  • Torbjörns räkmacka med handpillade räkor – perfekt till lunch!
  • Classic BLT sandwich – med Palmbergs unika twist
  • Hollandaisesås – en klassisk sås som är bra att lära sig
  • Bondomelett med bacon och fetaost – den perfekta frukosten
  • Tortillapizza – när man behöver lite hälsosammare snabbmat!

Utöver recepten får man dessutom lite mer information om Palmbergs blogg och hans kulinariska erfarenheter. Bilder på alla goda recept ingår förstås!

Sammanfattning

Bloggrecept för matglada – de bästa recepten från Torbjörns Tips är alltså en receptbok som passar alla, men det gäller att acceptera det faktum att inga recept innehåller exakta mått eller dylikt.

Bra mat handlar egentligen om magkänsla – inte kemi! Allteftersom du prövar dig på recepten i denna bok utvecklar du magkänslan och lär dig på så vis att laga mat på egen hand.

Recepten blir en inspiration, men det är du själv som står för maten!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇