Bokrecension: Bergtagna av Frida Arwen Rosesund

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Bergtagna
Författare: Frida Arwen Rosesund
Förlag: Mörkersdottir Förlag
ISBN: 978-91-7599-117-7
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 251

Handling

Unga mÀn och barn försvinner i de norrlÀndska skogarna, en man hÄlls instÀngd av sin fru i kÀllaren, ett Àktenskap Àr pÄ upphÀllningen och en flicka kommer tillbaka, en flicka som har blivit vuxen i sinnet och bÀr pÄ hÀmnd i sitt bröst. 

Mitt omdöme

“Bergtagna” Ă€r en omarbetning av författarens bok “Förvriden” som kom ut 2009. Den hĂ€r boken ska tydligen vara en skrĂ€ckbok.

Jag kan vÀl sÀga att det tycker jag inte att det Àr. Jag blev absolut inte rÀdd. Nu Àr skÀck ingen genre som jag lÀst sÄ mycket av men jag skulle inte klassa den hÀr boken som skrÀck iallafall. Jag skulle klassa den som övernaturlig.

“Bergtagna” har en mycket intressant kombination av gammal folktro, och modern tid.
Just den Àldre folktron tyckte jag var riktigt intressant att lÀsa om.

HÀr kan man nÀstan sÀga att det Àr skogen och de vÀsen som vistas dÀr i de norrlÀndska skogarna som har huvudrollen, man riktigt kÀnner doften av skogen. Handlingen gÄr fint framÄt och mystiken byggs upp sida efter sida.

Boken Àr skriven ur flera personers perspektiv, kÀnde lite i början att det blev lite rörigt men efter ett tag sÄ hÀnger man med hur de hÀnger ihop och vem som Àr vem.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇