Bokrecension: Beautiful Creatures bok 2 – Svåra val, magiska hemligheter

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Bokens titel: Beautiful Creatures bok 2 – Svåra val, magiska hemligheter
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: Beautiful Creatures
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Beautiful Creatures
Förlag: Bokförlaget Semic
Antal sidor: 50
Utgivningsår: 2013

Första meningen

“JAG BRUKADE TYCKA att vår stad, begravd i en avkrok av South Carolina och fastklibbad i Santee River – dalens lerjord, låg mitt ute i ingenstans.”

Handling

Ethan bor i en avkrok i South Carolina. Tidigare ogillade han platsen där han bodde på, fram tills han träffade Lena. Lena och Ethan blir förälskade. Men Lena hör till en farlig, magisk värld. 

Efter att Lena förlorat sin morbor drar hon sig undan från Ethan och blir mörk och annorlunda. Ethan känner inte igen henne. Han måste rädda henne från det som drar henne mot det mörka och farlig, men hur ska han lyckas när Lena undviker honom och inte vill ha något med honom att göra? Hon vill inte bli räddad… En bok om kärlek, magi, mörker och ljus.

Egen kommentar/ Eget betyg:

En läsvärd bok som har allt; magi, kärlek, svartsjukedrama, vänskap, spänning. Trots att den innehåller allt detta tycker jag att boken blir en aning lång och seg. Och jag är aningen trött på svartsjuka och triangeldramor, samtidigt som det även är spännande.

Sedan fokuseras det väldigt mycket på kärleken i boken och jag har svårt att se att de följande böckerna i serien ska kunna fortsätta spela på den här svåra kärleken där frågan alltid står; ska den lyckas övervinna allt?

Känns som att det kan bli lite uttjatat i längden. Både första och andra boken blir lite utdraget när man ser till sin helhet. Men jag är en sucker för kärlek och tycker ändå att första och andra boken har varit lite mysiga. Det ska bli intressant och se hur fortsättningen följer.

Kommer det bli uttjatat eller kan det faktiskt bli intressant och spännande? Men jag skulle vilja se något nytt.

Men boken har sina höjdpunkter också, man får följa med Ethan när han dras med allt mer i magins värld, man får se mycket av det mörka och det svåra. Och det är spännande att få följa med honom.

Inlägg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇