Bokrecension: Bara ett barn av Malin Persson Giolito

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Bara ett barn”
Författare: Malin Persson Giolito
Antal sidor: 372
Förlag: Pocketförlaget
CopyrightÄr: 2010
Serie: Sophia Weber #1

Baksidetext

Alex Andersson Àr inte som andra barn. Han pratar knappt, hamnar jÀmt i slagsmÄl och har svÄrt att koncentrera sig. Det dröjer inte lÀnge förrÀn Alex lÀrare börjar misstÀnka att han blir misshandlad. En dag slÄr hon larm.

NÀr polisen kopplas in och socialen tar pojken frÄn sina förÀldrar utses Sophia Weber, delÀgare pÄ en liten byrÄ i Gamla stan, till Alex advokat. Sophia kommer att göra allt för Alex Andersson, hon gör det för sina klienter.

Alex Andersson Àr sju Är och vÀger inte ens trettio kilo. Han kan varken Ätalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen hÄller pÄ med. Men trots att hans öde till en början verkar vara ett vanligt rutinÀrende, bara Ànnu en sorglig historia bland alldeles för mÄnga andra, sÄ visar det sig snart att allt Àr lÄngt vÀrre Àn nÄgon kunnat ana.

Mitt omdöme

Visserligen började den hĂ€r boken ganska lovande – rakt pĂ„ sak och utan krusiduller. Men snart insĂ„g jag att lĂ€saren mest fĂ„r stĂ„ och stampa pĂ„ samma stĂ€lle, det hĂ€nder liksom inget.

PĂ„ det stora hela Ă€r den hĂ€r boken för hĂ€ndelsefattig, och jag kan dessutom tycka att Persson Giolito anvĂ€nder ett sĂ„ avskalat sprĂ„k att det kĂ€nns sjĂ€llöst. Jag fastnar inte heller för nĂ„gon av karaktĂ€rerna, utan snarare irriterar jag mig pĂ„ dem – allihopa.

Denna första del i serien om Sophia Weber fĂ„r ett “godkĂ€nt” av mig, men inte mer Ă€n sĂ„. Jag kĂ€nner att jag faktiskt kan stryka nĂ€sta del, “Bortom varje rimligt tvivel”, frĂ„n min att-lĂ€sa-lista.

Betyg: 2/5

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇