För barn med autism kan skolan vara ett slagfält – Såhär överlever man!

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Autistens överlevnadsguide till skolan

Är man neurodivergent kan det vara svårt, eller rentav omöjligt, att tvinga in sig själv i en mall designad med neurotypiska i åtanke.

Men hur annars klarar man av en typisk skolgång när man lever med autism?

Skolan är något som alla barn drar nytta av, men för vissa blir skolan långt svårare än den är för andra. Boken Autistens överlevnadsguide till skolan säger sig ha svaren på de problem som ofta dyker upp för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning!

Hur ser boken ut rent praktiskt? I denna artikel får du en överblick över boken och dess innehåll, för att säkerställa att den passar just dig eller ditt barn!

Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789163957017/autistens-overlevnadsguide-till-skolan/

Om författarna

De som skrivit boken är Alexander Skytte och Jiang Millington.

Skytte vet precis hur tuff skolan kan vara när man har en npf-diagnos. Han lyckades nämligen överleva skolgången trots autismdiagnosen!

För Millington är det istället barnen som har autism. Alla har de överlevt skolgången, och nu vill de dela med sig av sina erfarenheter med denna bok.

Skytte arbetar i dagsläget som skollärare, för att kunna hjälpa andra barn i samma sits som han själv en gång befann sig i.

Ibland handlar det helt enkelt om att överleva

Barn med autism har väldigt annorlunda förutsättningar, vilket givetvis medför en hel del unika problem. Ibland handlar det dock om överlevnad – även när skolgången inte alltid går som man vill!

I Autistens överlevnadsguide till skolan får man ta del av konkreta tips och tricks kring skolgången för barn med autism. Vissa situationer kräver att man säger ifrån, medan andra kräver anpassning från ens egen sida!

När läxorna ter sig vara överväldigande, rasterna blir svårare att handskas med än lektionerna och ständiga ljud får en att vilja krypa in i ett hörn, kan man vända sig till denna bok som räddaren i nöden.

Skolan behöver inte vara läskig

Målgruppen här är barn mellan 9-15 år. Dessa formativa år kan ha en otroligt stor inverkan på ens prestation i gymnasiet och i universitet, och utgör dessutom den ålder då barn med autism först börjar märka av att de är något annorlunda jämfört med klasskamraterna.

Autistiska barn i dessa åldrar behöver lite extra stöd och hjälp för att prestera optimalt i skolan. Det behöver inte vara läskigt, bara man har rätt kunskap och rätt vägledning!

Skytte och Millington redogör här för livsviktig information som kan hjälpa unga barn att acceptera autismdiagnosen och de sociala problem som den medför – samt handskas med det hela på rätt sätt.

Sammanfattning

Autistens överlevnadsguide till skolan är en viktig bok som kan spela en avgörande roll för autistiska barns prestationer och måenden under skolgången.

Att leva med en npf-diagnos är inte alltid enkelt, men med rätt information är det fullt möjligt att lyckas bra trots motgångarna!

Boken rekommenderas till dig som går i skolan och försöker komma underfund med de problem som autism kan medföra, eller till dig som har barn med autism.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇