Bokrecension: Assassin’s Creed – The Secret Crusade av Oliver Bowden

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Titel: Assassin’s Creed – The Secret Crusade
Författare: Olvier Bowden
Sidantal: 448
Genre: Spelroman
Favoritcitat: Altaïr sneered once more. ”And how would you have done it?”
”I would not hade drawn attention to us. I would not have taken the life of an innocent.”
Altaïr sighed. ”It matters not how we complete our task, only that it’s done”
”But that is not the way-” started Mailk.
Altaïr fixed him with a stare. ”My way is better.”

Altaïr är vad han själv vill kalla sig mästarlönnmördaren.

Han är den bästa av dem alla, hans skicklighet att agera när det verkligen gäller överglänser alla andra. Med denna inställning går han in i ett väldigt viktigt uppdrag tillsammans med två andra lönnmördare, Malik och hans bror Kadar.

Men Altaïrs övermod gör att de alla tre hamnar i knipa och Kadar får sätta livet till. Altaïr och Malik får fly från platsen för att själva inte bli dödade, dessutom utan den skatt det var meningen att de skulle hämta.

Väl hemma i lönnmördarnästet ställs Altaïr till svars och hotas med att avrättas då han har gått emot brödarskapets regler, då han har dödat oskyldiga och dessutom fått en av sina egna dödat. Men ledaren för brödarskapet, mentor Al Mualim, räddar Altaïrs liv.

Han ger Altaïr chansen att göra om och göra rätt. Al Mualim tar Altaïrs mästartitel och gör honom till novis igen. Han måste nu lära sig vad Brödrarskapet verkligen står för, nämligen att kämpa för rättvisa och frihet för folket.

The Secret Crusade är en roman som bygger på ett spel (Assassins Creed) och ingår i en serie som alla handlar om lönnmördare som kämpar för frihet och brödraskap. Till en början är Altaïr väldigt snobbig och hans högmod går inte att ta miste på. Han förstår inte varför han måste börja om träningen för att bli mästarlönnmördare igen.

Han reser mellan städer och gör ärenden åt sin mentor och träffar på andra lönnmördare som alla bemöter honom med arrogans och irritation. Alla vet vilket svek Altaïr har gjort, utom han själv. Men med tiden förändras hans attityd, och han börjar förstå varför Al Mualim skickade ut honom på denna resa och denna insikt förändrar hela Altaïrs liv.

Det kan kännas konstigt att läsa en bok som handlar om lönnmördare, men boken är så klart mycket mer än bara så! Dödandet är en väldigt liten del av boken även om de förekommer så klart. Genom att få följa med Altaïr i allt han gör, förstår man varför de är lönnmördare.

Boken utspelar sig i Mellanöstern på 1100-talet och de som Altaïr mördare är hemska ledare som försöker förstöra landet på något sätt eller som vill få död på kungen.

Man behöver inte ha spelat spelet för att förstå boken.

Faktiskt tycker jag själv att boken ger en bättre bild av händelserna som utspelar sig än spelet, även om boken skrev efteråt! 🙂

Vad som kan tilläggas är att många av de personer som figurerar i boken har funnits på riktigt, exempelvis Richard the Lionheart och Robert de Sablé, vilket gör boken intressant ur en historisk vinkel 🙂

Inlägg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇